Gå til indhold
Contact
Members login
Sitemap
LoCaRe Logo
About LoCaRe
Events
News
Sub-projects
Best practices
Documents
Links
print

LoCaRe- Low Carbon Economy Regions

Zes Europese regio’s hebben zich verenigd in een gezamenlijk initiatief om regionaal en lokaal CO2 emissie te verminderen. De doelstelling is om op regionaal en lokaal niveau CO2-arme oplossingen te ontwikkelen en parallel bij te dragen aan de economische groei.

De oplossingen zullen in een samenwerkingsverband tussen gemeenten en regio’s uit heel Europa ontwikkeld worden tijdens een aantal activiteiten. De zes regio’s zijn: Regio Syddanmark (Denemarken), Västra Götalands regionen (Zweden), Principado de Asturias (Spanje), Regione Emilia-Romagna (Italië), Gorenjska (Slovenië) en Provincie Zeeland (Nederland).

De regio’s zullen met drie strategische thema’s werken, te weten Nieuw Klimaat, Nieuwe Energie en Nieuw Leiderschap (New Climate, New Energy and New Leadership). Lokale overheden worden uitgenodigd voor deelname en samenwerking aan subprojecten. Hierbij komt het gebruik van duurzame of hernieuwbare energie in lokale energiesystemen aan de orde eveneens CO2-afvang en CO2-opslag, overheidsaanbestedingen, CO2-arme territoriale planning en de participatie van burgers.

De regio’s die tijdens dit voorjaar deelnemen aan het project Low Carbon Economy Regions – LoCaRe – nodigen lokale overheden uit om goede en bruikbare voorstellen in te dienen voor projecten binnen de vijf subthema’s. Activiteiten om CO2 emissie te verminderen of die leiden tot zero-emissie kunnen door huidige ervaringen ontwikkeld worden en dragen bij tot het promoten van ontwikkeling en regionale beleidsvorming en planning.

Het project Low Carbon Economy Regions – LoCaRe – heeft 3.2 miljoen euro ontvangen van het Interreg IV C programma dat zich richt op innovatie en milieu. Het totaal van het project komt neer op 4.2 miljoen euro, waarvan de helft is toegewezen aan subprojecten in samenwerking met lokale overheden in de zes regio’s.

De Kick-off Conferentie van het project en een aansluitende bezichtiging (Site Visit) van passiefhuizen (passive houses) en overheidsbestedingen vinden plaats in Gothenburg, Zweden, op donderdag 15 april en vrijdag 16 april 2010. De conferentie en Site Visit verwelkomen de deelnemende locale en regionale overheden van de 6 Partner Regio’s én potentiële partners (non-overheden) (NGO’s), Universiteiten ed.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Project Manager Helle Knudsen

 


Back to top